Suomi Svenska English

Usein Kysytyt Kysymykset (UKK)

1. PDF LASKUN ULKOASU

Uuden version myötä on mahdollista valita kahdesta eri PDF-laskun ulkoasusta, vanha tai uusi. Uusi sopii käytettäväksi isoikkunaisten kuorien kanssa ja siinä käytetään uutta pankkisiirtolomaketta. Vanhempi versio taasen sopii kirjekuoriin jossa on osoitteelle pieni ikkuna. Valinta tehdään palvelussa kohdasta "Asetukset / lisäasetukset / Muokkaa PDF laskua / PDF laskujen tyyli". Asetus vaihtaa kaikkien laskujen ulkoasun.

Näytä / piilota kuva

2. TULOSTUSPALVELU

Jos asiakkaallasi ei ole verkkolaskutiliä tai sähköpostiosoitetta, mutta tiedät asiakkaan postiosoitteen, voit lähettää laskusi myös automaattisesti kirjeenä. Tällöin sinun tulee aktivoida Print&Send tulostuspalvelu. Asetuksen löydät kohdasta "Asetukset / lisäasetukset / Tulostuspalvelu".

3. EI LÄHETETÄ

Jos haluat itse toimittaa laskun asiakkaalle, voit laskua luodessa laittaa rastin ruutun "Ei lähetetä". Muussa tapauksessa lasku lähetetään automaattisesti eteenpäin välityspalvelimelle, joka pyrkii toimittamaan laskun asiakkaalle.

Näytä / piilota kuva

4. PÄIVITÄ ASIAKKAAN TIEDOT

Onkohan asiakkaalla verkkolaskutili? Voit tarkistaa tämän helposti päivittämällä asiakkaan tiedot valitsemalla asiakasrekisterissä asiakkaan ja painammalla nappia "Päivitä tiedot". Mikäli asiakas löytyy tietokannasta, näytetään mahdolliset muuttuvat tiedot vihreällä taustavärillä. Voit tämän jälkeen hylätä tai hyväksyä muutokset.

Näytä / piilota kuva

5. LASKUN MUOKKAUS JA HYVITYSLASKUT

Jos muokkaat laskua joka on jo lähetetty ja laitat rastin ruutuun "Luo hyvityslasku", luodaan vanhasta laskusta automaattisesti hyvityslasku ja muokattu lasku saa uuden laskunumeron.

6. MAKSUMUISTUTUS

Palvelu merkitsee automaattisesti erääntyneet laskut tilaan "Erääntynyt". Kun lasku on erääntynyt, voi laskunhallinnasta valita vaihtoehdon "Maksumuistutus", jolloin palvelu lisää yrityksesi viivästyskoron ja maksumuistutusmaksun laskulle. Tämän jälkeen laskun voi lähettää uudelleen.

Näytä / piilota kuva
Tietosuojaseloste